تاریخچه سامسونگ📱
يكشنبه, ۲۱ بهمن ۱۳۹۷، ۰۶:۰۱ ب.ظ
گروه سامسونگ در سال ۱۹۳۸ توسط لی بیونگ-چول در قالب یک شرکت بازرگانی تأسیس شد. در طول ۳ دهه نخست این گروه در حوزههای فناوری هوافضا، نساجی، ارائه خدمات بیمه، مبادلات اوراق بهادار و خردهفروشی فعالیت داشتهاست. گروه سامسونگ در اواخر دهه ۱۹۶۰ وارد عرصه الکترونیک و در اواسط دهه ۱۹۷۰ به صنایع کشتیسازی وارد شد.
پس از درگذشت لی بیونگ-چول در سال ۱۹۸۷ سامسونگ به چهار گروه مستقل تقسیم شد: گروه سامسونگ، گروه شینسگائه، گروه سیجی و گروه هانسول. از دهه ۱۹۹۰ سامسونگ فعالیتهای خود را جهانی کرد که تمرکز اصلی آن را صنایع الکترونیک، گوشی تلفن همراه و نیمرساناها تشکیل میدادند.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر سامسونگ، در سئول قرار دارد و سهام آن در بازار بورس نیویورک معامله میشود. در سپتامبر ۲۰۱۵ نیز، دفتر شبیه به مکعب روبیک سامسونگ در دره سیلیکون ساخته شد. این اقامتگاه ۳۰۰ میلیون دلاری سامسونگ به قدرت این کمپانی در دره سیلیکون افزودهاست. این دفتر با عظمت که ۱٫۱ میلیون فوت مربع (حدوداً ۱۰۲ هزار متر مربع) مساحت دارد در سن خوزه، کالیفرنیا قرار گرفته و بنا دارد تا بیش از ۲۰۰۰ کارمند را در خود جای دهد. این سازه عظیم، خانهای برای تیم تحقیق و توسعه (R&D) سامسونگ و همچنین واحد فروش و بازاریابی محلی آن خواهد شد. شمار کارکنان این گروه در سال ۲۰۱۴ نزدیک به ۴۸۹٬۰۰۰ نفر اعلام شد.
چشمانداز ترسیم شده برای آینده شرکت عبارت است از: تبدیل شدن به رهبر بازار دیجیتال جهان. شعار سامسونگ برای تحقق این چشمانداز، «شرکت دیجیتال» بودن است.
محصولات
پوشاک
صنایع شیمیایی
تجهیزات الکترونیکی
تجهیزات پزشکی
نیمرساناها
کشتی و شناور
تجهیزات مخابراتی
اتومبیل
خدمات تبلیغات
ساختوساز
خدمات مالی
فناوری اطلاعات
خردهفروشی
درآمد ۴۶۳٫۸۳ $ میلیارد دلار (2016)
سود خالص ۱۵۶٫۳۲ $ میلیارد دلار (2016)
مجموع دارایی ۱۳۴۲٫۴۳ $ میلیارد دلار (2016)
مجموع سهام ۱۲۵۰٫۵۷ $ میلیارد دلار (2016)
کارکنان ۶۰۰٬۰۰۰ نفر (۲۰۱۳)
شرکتهای وابسته
سامسونگ الکترونیکس
سامسونگ لایف
سامسونگ فایر
صنایع سنگین سامسونگ
سامسونگ سی اند تی
سامسونگ تکوین
مهندسی سامسونگ
سامسونگ کارت
سامسونگ الکترو-مکانیکس
رنو سامسونگ موتورز
وبگاه Samsung.com
پوشاک
صنایع شیمیایی
تجهیزات الکترونیکی
تجهیزات پزشکی
نیمرساناها
کشتی و شناور
تجهیزات مخابراتی
اتومبیل
خدمات تبلیغات
ساختوساز
خدمات مالی
فناوری اطلاعات
خردهفروشی
درآمد ۴۶۳٫۸۳ $ میلیارد دلار (2016)
سود خالص ۱۵۶٫۳۲ $ میلیارد دلار (2016)
مجموع دارایی ۱۳۴۲٫۴۳ $ میلیارد دلار (2016)
مجموع سهام ۱۲۵۰٫۵۷ $ میلیارد دلار (2016)
کارکنان ۶۰۰٬۰۰۰ نفر (۲۰۱۳)
شرکتهای وابسته
سامسونگ الکترونیکس
سامسونگ لایف
سامسونگ فایر
صنایع سنگین سامسونگ
سامسونگ سی اند تی
سامسونگ تکوین
مهندسی سامسونگ
سامسونگ کارت
سامسونگ الکترو-مکانیکس
رنو سامسونگ موتورز
وبگاه Samsung.com
تاریخچه
گروه سامسونگ در سال ۱۹۳۸ توسط لی بیونگ-چول به عنوان یک شرکت بازرگانی تأسیس شد و بیشترین حجم کاری خود را بر صادرات ماهی، میوه و سبزی به چین قرار داد. طی یک دهه، با رشدی بسیار سریع، سامسونگ به یکی از ۱۰ شرکت بزرگ کره تبدیل شد.
در سال ۱۹۶۹ شرکت سامسونگ الکترونیک به عنوان یک شرکت تابعه در گروه سامسونگ متولد شد. این شرکت در دهه ۱۹۷۰ با سرمایهگذاری در صنایع سنگین، صنایع شیمیایی و پتروشیمی و کشتیسازی راه صنعتی شدن را درپیش گرفت.
در ۱۹۷۳ دومین برنامه پنج ساله مدیریت اعلام و گذار از مرحله ساخت مواد اولیه به محصول نهایی، به عنوان هدف اصلی شرکت اعلام شد. در دهه ۱۹۷۰ شرکت سامسونگ چنان توسعه پیدا کرد که شرکتهای صنایع سنگین، پتروشیمی، کشتیسازی و صنایع دقیق سامسونگ تأسیس و اولین صادرات صنایع الکترونیک از سوی سامسونگ الکترونیک صورت گرفت. محصولات این شرکت در دهه ۱۹۸۰ توانستند به بازارهای جهانی راه یابد.
در سال ۱۹۸۷ با درگذشت لی بیونگ-چول، پسر او لی کان-هی جانشین او شد. لی کان-هی یک سال بعد برنامه توسعه دوم سامسونگ را در شرکت به راه انداخت. این برنامه شامل بر تجدید ساختار کسبوکار قدیمی و تبدیل شرکت به یکی از پنج شرکت برتر الکترونیک و یکی از شرکتهای چندملیتی در کلاس جهانی بود.
اوایل دهه ۱۹۹۰ را میتوان دوران مدیریت نوین در سامسونگ دانست. در این دوران شعار «اول کیفیت» انتخاب و تبلیغ شد. در این دوره، ۱۷ محصول مختلف نظیر نیمرسانا، نمایشگرهای رایانه و … در بازار جهانی تولید شد و در برخی از آنها نظیر نمایشگرهای السیدی به مقام اول جهانی دست یافت. همزمان، علاوه بر جهتگیری به سمت بکارگیری شش سیگما و تولید محصول کیفی، کیفیت کارکنان نیز مورد توجه قرار گرفت.
از ابتدای قرن بیست و یکم، حرکت به سمت دوران دیجیتال برای این شرکت تشدید شد. به گونهای که به سرعت در حوزههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات محصولات متنوعی عرضه میشوند.
ریشه نام
واژه سامسونگ در زبان کرهای هانجا (三星) به معنی سهستاره است. منظور از عدد سه در این نام، توان و بزرگی، و منظور از ستاره، جاودانگی است.
شرکتهای تابعه
امروزه گروه سامسونگ شامل مجموعهای از ۸۰ شرکت است که بزرگترین مجموعه تجاری-صنعتی در کره جنوبی محسوب میشود. شناختهشدهترین شرکتهای زیرمجموعه آن عبارتند از:
سامسونگ الکترونیک (بزرگترین شرکت فناوری اطلاعات جهان) بزرگترین شرکت این گروه
صنایع سنگین سامسونگ (دومین شرکت بزرگ صنایع کشتیسازی کره جنوبی)،
شرکت مهندسی سامسونگ و سامسونگ سی اند تی (به ترتیب سیزدهم و سیوششمین شرکتهای بزرگ ساختمانی جهان)،
سامسونگ کارت، سامسونگ فایر، سامسونگ لایف (چهاردهمین شرکت بزرگ بیمه عمر جهان)
اورلند، کره جنوبی (قدیمیترین شهر بازی در کره جنوبی)، سامسونگ تکوین و چیل ورلدواید (پانزدهمین شرکت تبلیغاتی جهان).
گروه سامسونگ امروزه دارای تعداد زیادی شرکت تابعه، زیرمجموعه و فرعی در سرتاسر جهان است. مهمترین شرکتهای تابعه این گروه عبارتند از: سامسونگ الکترو-مکانیکس، سامسونگ تکوین، سامسونگ سی اند تی، سامسونگ فایر، سامسونگ کارت، سامسونگ لایف، چیل ورلدواید، سامسونگ الکترونیک، صنایع سنگین سامسونگ و مهندسی سامسونگ.
سامسونگ الکترو-مکانیکس
سامسونگ الکترو-مکانیکس، شرکت قطعات الکترونیکی است که در زمینه تولید قطعات الکترونیکی، نیمرساناها، برد مدار چاپی، منابع تغذیه و تجهیزات مخابراتی فعالیت میکند.
شرکت سامسونگ الکترو-مکانیکس در سال ۱۹۷۳ از مشارکت شرکتهای سامسونگ و سانیو، تحت نام سامسونگ-سانیو راهاندازی شد و در حال حاضر دارای ۹ کارخانه تولیدی در کشورهای چین (۲ کارخانه)، فیلیپین، کره جنوبی (۴ کارخانه)، تایلند و مجارستان است.
سامسونگ تکوین
سامسونگ تکوین، (به انگلیسی: Samsung Techwin) شرکت الکترونیکی است که در زمینه تولید سیستمهای نظارتی (مانند: سیستمهای تصاویر مداربسته، دستگاه ضبط تصویر دیجیتال) نیمرساناها، صنایع دفاعی و صنایع جنگافزاری، تجهیزات خودکارسازی و مکانیک پرواز، تولید الکتریسیته و زیرساختهای ترابری فعالیت میکند.
شرکت سامسونگ تکوین در سال ۱۹۷۷ توسط شرکت سامسونگ الکترونیک راهاندازی شد و در حال حاضر بهعنوان زیرمجموعهای از گروه سامسونگ، در آسیا، خاورمیانه، اروپا، آفریقا، اقیانوسیه، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی فعالیت میکند.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر چانگوون، کره جنوبی قرار دارد و در سال ۲۰۱۳ درآمدی معادل ۲٫۹۱۲ تریلیون وون کره جنوبی کسب نمود.
سامسونگ سی اند تی
سامسونگ سی اند تی، شرکت ساختوساز متعلق به گروه سامسونگ است که در سال ۱۹۳۸ راهاندازی شد و تاکنون در ساخت سازههای فراوانی در کشورهای مختلف مشارکت داشته و بهعنوان نمونه میتوان به برجهای دوقلوی پتروناس، تایپه ۱۰۱ و برج خلیفه اشاره کرد.
سامسونگ فایر
سامسونگ فایر، شرکت بیمه چندملیتی است که بهعنوان زیرمجموعهای از گروه سامسونگ، در زمینه ارائه خدمات بیمههای اتومبیل، بیمه عمومی، بیمههای مدت-دار و مدیریت ریسک فعالیت میکند.
شرکت سامسونگ فایر در سال ۱۹۵۲ راهاندازی شد و در حال حاضر دارای دفاتر خدماتی در کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، ژاپن، اندونزی، ویتنام و چند کشور اروپایی است.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول، کره جنوبی قرار دارد و بزرگترین سهامداران سامسونگ فایر، شرگتهای سامسونگ لایف (۱۰٫۳۶٪) و کامانویت بانک (۷٫۴۴٪) هستند.
سامسونگ کارت
سامسونگ کارت، شرکت خدمات مالی است، که در زمینه ارائه خدمات کارتهای اعتباری فعالیت میکند.
شرکت سامسونگ کارت در سال ۱۹۸۳ تأسیس شد، در سال ۲۰۰۵ با سامسونگ کپیتال ادغام شد و هماکنون بزرگترین اپراتور کارتهای اعتباری کره جنوبی بهشمار میآید.
شرکت سامسونگ الکترونیک با در اختیار داشتن ۳۵٫۳٪ درصد و سامسونگ لایف با ۲۶٫۴٪ درصد از سهام این شرکت، مالکین اصلی سامسونگ کارت محسوب میشوند.
سامسونگ لایف
سامسونگ لایف، شرکت خدمات بیمه چندملیتی است، که در سال ۱۹۵۷ توسط سامسونگ راهاندازی شد و در حال حاضر بهعنوان بزرگترین شرکت ارائهدهنده خدمات بیمه در کره جنوبی محسوب میشود.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول، کره جنوبی قرار دارد و سهام آن در بازار بورس کره معامله میشود.
چیل ورلدواید
چیل ورلدواید، شرکت تبلیغاتی کرهای است، که در زمینه ارائه خدمات تبلیغات، روابط عمومی و بازاریابی فعالیت میکند.
شرکت چیل ورلدواید در سال ۱۹۷۳ توسط گروه سامسونگ راهاندازی شد و در حال حاضر بزرگترین بنگاه تبلیغاتی کره جنوبی است و در رتبه ۱۵ از بزرگترین شرکتهای تبلیغاتی جهان، جای دارد.
صنایع سنگین سامسونگ
صنایع سنگین سامسونگ، شرکت صنایع سنگین کرهای است، که در سال ۱۹۷۴ راهاندازی شد و امروزه بهعنوان یکی از بزرگترین سازندگان کشتی در جهان و سومین کشتیساز بزرگ در کرهجنوبی بهشمار میآید.
این شرکت، یکی از زیرمجموعههای گروه سامسونگ است، که تمرکز اصلی آن بر ساخت و ارائه انواع کشتیها، نفتکشها، شناورهای FPSO، نفتکشهای الانجی، نیمه شناورها، جرثقیلهای دروازهای و سایر سازههای دریایی معطوف است.
مهندسی سامسونگ
مهندسی سامسونگ، شرکت خدمات مهندسی است، که در زمینه ارائه خدمات مدیریت پروژه و اجرای پروژههای ساختوساز، کارخانجات صنعتی، پالایشگاهها، نیروگاههای برق و احداث زیرساختهای شهری فعالیت میکند.
شرکت مهندسی سامسونگ در سال ۱۹۸۰ توسط گروه سامسونگ راهاندازی شد و در حال حاضر بهعنوان یک پیمانکار ایپیسی دارای عملیات در ۴۰ کشور جهان بوده، همچنین دارای شعبه در کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، تایلند، هند، ترینیداد و توباگو و مکزیک است.
سامسونگ الکترونیک
پنج حوزه اصلی کسبوکار شرکت سامسونگ الکترونیک عبارت است از: لوازم خانگی دیجیتال، رسانه دیجیتال، السیدی، نیمرسانا و مخابرات
در سال ۲۰۰۴، سامسونگ الکترونیک از سوی مجله فورچون به عنوان چهارمین شرکت تحسینبرانگیز جهان در حوزه الکترونیک انتخاب شد. هم اکنون تعداد شرکتهای گروه سامسونگ به ۱۴ رسیده که با ۳۳۷ دفتر در ۵۸ کشور جهان پراکندهاست.
محصولات
به طور کلی، محصولات این شرکت شامل پوشاک، صنایع شیمیایی، تجهیزات الکترونیکی، تجهیزات پزشکی، نیمرساناها، کشتی و شناور و تجهیزات مخابراتی میشود
Samsung Apps
Samsung Apps، اولین فروشگاه مجازی برنامههای تلویزیونی که شامل مجموعه ای رایگان از برنامههای کاربردی (Application) برای تلویزیون شما و مکانی ایدئال برای گشت و گذار، و کشف انواع برنامههای متنوع است. در Samsung Apps میتوانید به آسانی برنامههای متنوعی را به صورت رایگان روی تلویزیون خود دانلود و اجرا کنید. با ارائه مجموعه ای گسترده از برنامههای بازی، اخبار، مرجع، شبکه اجتماعی و برنامههای دیگر، Samsung Apps تلویزیون هوشمند شما را هوشمندتر میسازد.
فرهنگ سازمانی
شعارهای سامسونگ از ابتدای تأسیس، توجه به منابع انسانی، کمک اقتصادی به جامعه و خرد ورزی بودهاست. مدیرعامل شرکت معتقد است، موقعیت سامسونگ متکی به پنج ارزش است: کیفیت، خلاقیت، رقابت، فرهنگ و وحدت. در سال ۱۹۹۳، مدیرعامل شرکت برنامه هویت بخشی جدید را در پنجاه و پنجمین سالگرد تأسیس شرکت معرفی کرد. او اعلام نمود که شرکت نیازمند آن است که بازتابهای اخلاقی خود را ببیند. شرکتهایی که پایبند اصول اخلاقی نیستند، قادر به تولید محصولات با کیفیت نخواهند بود، زیرا از مشتریان و خواستههای آنان درک روشنی ندارند.
در سامسونگ هر تغییر به عنوان یک فرصت دیده میشود و به افراد امکان و اجازه اشتباه کردن داده میشود، به شرط آنکه آن اشتباه مستند و مکتوب شده و دیگر تکرار نشود. اصول جدید مدیریت سامسونگ مبتنی است بر اخلاق و قانون، احترام به ذینفعان و مشتریان و پذیرش مسئولیت اجتماعی.
منابع انسانی
تعداد کارکنان شرکت سامسونگ بیش ۴۲۷۰۰۱نفر است، که در سراسر جهان گسترده هستند. منابع انسانی از همان ابتدای تأسیس، در اولویت شرکت بودهاند.
فروش
در سال ۲۰۱۳ گروه سامسونگ درآمدی معادل ۳۲۷ میلیارد دلار، در صدر شرکتهای برتر کره جنوبی قرار گرفت و بیش از ۱۷٪ درصد از صادرات این کشور را به خود اختصاص داد.
این گروه در سال مالی ۲۰۱۳ معادل ۳۰٫۱ میلیارد دلار سود خالص کسب نمود. مجموع داراییهای گروه سامسونگ در پایان سال ۲۰۱۳ میلادی ۱۰۰٫۴ میلیارد دلار اعلام شد.
مدیریت ارشد
مدیر عامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره فعلی گروه سامسونگ لی کان-هی سومین فرزند مؤسس گروه سامسونگ یعنی «لی بیونگ-چول» است. او که مدرک دکترای خود را از دانشگاه ملی سئول در سال ۲۰۰۰ دریافت کردهاست، در سال ۱۹۷۸ نایب رئیس سامسونگ بود و بعد از درگذشت پدرش در سال ۱۹۸۷ ریاست گروه سامسونگ را بدست گرفت و به خوبی شرکت را در عصر دیجیتال به پیش برد.
او بیش از هر مدیر ارشد دیگری به فناوری و کسب دانش فنی دست اول تأکید دارد. مدیریت مؤثر لی در ۲ دهه گذشته توانستهاست سامسونگ را که به عنوان یک فروشگاه بازرگانی تأسیس شده بود، به رقیب جدی معتبرترین و مطرحترین پیشتازان فناوری دیجیتال و تولیدکنندگان وسایل صوتی و تصویری الکترونیک نظیر سونی و پاناسونیک تبدیل کند. او در سال ۱۹۹۳ در شهر فرانکفورت آلمان بیانیه معروف سامسونگ را صادر کرد و همه کارکنان را به یک انقلاب فرهنگی فرا خواند. او گفت که تغییر را از خود آغاز خواهد کرد، زیرا تنها حرف زدن کافی نیست. لی معتقد است که در هزاره جدید، قدرت آتش یک کشور به وسیله سطح فناوری آن مشخص میشود.
آینده
اهداف لی کان هی، مالک سامسونگ، برای دهه آینده بسیار جامع و متنوع است. وی معتقد است که سامسونگ برای بقا راهی ندارد جز آنکه به یک شرکت درجه اول تبدیل شود. او سامسونگ را متعهد کردهاست که برای توسعه نسل جدید فناوری مانند سختافزارها و نرمافزارهای چندرسانهای و مهندسی زیستی ۷۵ میلیارد دلار آمریکا سرمایهگذاری کند.
لی براین باور است که تغییرات در ۵ تا ۱۰ سال آینده بی تردید بیش از تغییرات ۱۰۰ سال گذشته خواهد بود. همانگونه که تغییرات ۱۰۰ سال گذشته بیش از تغییرات ۵۰۰ سال پیش از آن بودهاست. او معتقد است در قرن بیست و یکم هیچکس به تنهایی نمیتواند رشد یابد. در این قرن سرعت تغییرات بیشتر خواهد شد و تلاطم انتقال و حرکت ادامه خواهد داشت. لی دوران آینده را دوران فرا نیمرسانا مینامد و روند تغییرات باورنکردنی را برای دنیا پیشبینی میکند.
ایران
مدیریت روابط عمومی دفتر سامسونگ ایران هم اکنون بر عهده مسعود فیاضی است. پیش از او فرناز فرضی این مسئولیت را بر عهده داشتهاست. اولین آژانس روابط عمومی سامسونگ در ایران شرکت مانا پیام بودهاست و در حال حاضر مؤسسه روابط عمومی پرسش از سال ۹۴ تا به کنون به عنوان آژانس روابط عمومی سامسونگ در ایران فعالیت میکند.
خدمات زیرساخت ارتباطی سامسونگ در ایران
خدمات سامسونگ در ایران در زمینههای تلفن همراه، لوازم خانگی، چندرسانهای، سیستمهای تهویه مطبوع(VRF-DVM) و غیره در حال ارائه است. سامسونگ فراهم کننده زیرساخت ارتباطی وایمکس شرکت رهام داتک است.
گروه سامسونگ در سال ۱۹۳۸ توسط لی بیونگ-چول به عنوان یک شرکت بازرگانی تأسیس شد و بیشترین حجم کاری خود را بر صادرات ماهی، میوه و سبزی به چین قرار داد. طی یک دهه، با رشدی بسیار سریع، سامسونگ به یکی از ۱۰ شرکت بزرگ کره تبدیل شد.
در سال ۱۹۶۹ شرکت سامسونگ الکترونیک به عنوان یک شرکت تابعه در گروه سامسونگ متولد شد. این شرکت در دهه ۱۹۷۰ با سرمایهگذاری در صنایع سنگین، صنایع شیمیایی و پتروشیمی و کشتیسازی راه صنعتی شدن را درپیش گرفت.
در ۱۹۷۳ دومین برنامه پنج ساله مدیریت اعلام و گذار از مرحله ساخت مواد اولیه به محصول نهایی، به عنوان هدف اصلی شرکت اعلام شد. در دهه ۱۹۷۰ شرکت سامسونگ چنان توسعه پیدا کرد که شرکتهای صنایع سنگین، پتروشیمی، کشتیسازی و صنایع دقیق سامسونگ تأسیس و اولین صادرات صنایع الکترونیک از سوی سامسونگ الکترونیک صورت گرفت. محصولات این شرکت در دهه ۱۹۸۰ توانستند به بازارهای جهانی راه یابد.
در سال ۱۹۸۷ با درگذشت لی بیونگ-چول، پسر او لی کان-هی جانشین او شد. لی کان-هی یک سال بعد برنامه توسعه دوم سامسونگ را در شرکت به راه انداخت. این برنامه شامل بر تجدید ساختار کسبوکار قدیمی و تبدیل شرکت به یکی از پنج شرکت برتر الکترونیک و یکی از شرکتهای چندملیتی در کلاس جهانی بود.
اوایل دهه ۱۹۹۰ را میتوان دوران مدیریت نوین در سامسونگ دانست. در این دوران شعار «اول کیفیت» انتخاب و تبلیغ شد. در این دوره، ۱۷ محصول مختلف نظیر نیمرسانا، نمایشگرهای رایانه و … در بازار جهانی تولید شد و در برخی از آنها نظیر نمایشگرهای السیدی به مقام اول جهانی دست یافت. همزمان، علاوه بر جهتگیری به سمت بکارگیری شش سیگما و تولید محصول کیفی، کیفیت کارکنان نیز مورد توجه قرار گرفت.
از ابتدای قرن بیست و یکم، حرکت به سمت دوران دیجیتال برای این شرکت تشدید شد. به گونهای که به سرعت در حوزههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات محصولات متنوعی عرضه میشوند.
ریشه نام
واژه سامسونگ در زبان کرهای هانجا (三星) به معنی سهستاره است. منظور از عدد سه در این نام، توان و بزرگی، و منظور از ستاره، جاودانگی است.
شرکتهای تابعه
امروزه گروه سامسونگ شامل مجموعهای از ۸۰ شرکت است که بزرگترین مجموعه تجاری-صنعتی در کره جنوبی محسوب میشود. شناختهشدهترین شرکتهای زیرمجموعه آن عبارتند از:
سامسونگ الکترونیک (بزرگترین شرکت فناوری اطلاعات جهان) بزرگترین شرکت این گروه
صنایع سنگین سامسونگ (دومین شرکت بزرگ صنایع کشتیسازی کره جنوبی)،
شرکت مهندسی سامسونگ و سامسونگ سی اند تی (به ترتیب سیزدهم و سیوششمین شرکتهای بزرگ ساختمانی جهان)،
سامسونگ کارت، سامسونگ فایر، سامسونگ لایف (چهاردهمین شرکت بزرگ بیمه عمر جهان)
اورلند، کره جنوبی (قدیمیترین شهر بازی در کره جنوبی)، سامسونگ تکوین و چیل ورلدواید (پانزدهمین شرکت تبلیغاتی جهان).
گروه سامسونگ امروزه دارای تعداد زیادی شرکت تابعه، زیرمجموعه و فرعی در سرتاسر جهان است. مهمترین شرکتهای تابعه این گروه عبارتند از: سامسونگ الکترو-مکانیکس، سامسونگ تکوین، سامسونگ سی اند تی، سامسونگ فایر، سامسونگ کارت، سامسونگ لایف، چیل ورلدواید، سامسونگ الکترونیک، صنایع سنگین سامسونگ و مهندسی سامسونگ.
سامسونگ الکترو-مکانیکس
سامسونگ الکترو-مکانیکس، شرکت قطعات الکترونیکی است که در زمینه تولید قطعات الکترونیکی، نیمرساناها، برد مدار چاپی، منابع تغذیه و تجهیزات مخابراتی فعالیت میکند.
شرکت سامسونگ الکترو-مکانیکس در سال ۱۹۷۳ از مشارکت شرکتهای سامسونگ و سانیو، تحت نام سامسونگ-سانیو راهاندازی شد و در حال حاضر دارای ۹ کارخانه تولیدی در کشورهای چین (۲ کارخانه)، فیلیپین، کره جنوبی (۴ کارخانه)، تایلند و مجارستان است.
سامسونگ تکوین
سامسونگ تکوین، (به انگلیسی: Samsung Techwin) شرکت الکترونیکی است که در زمینه تولید سیستمهای نظارتی (مانند: سیستمهای تصاویر مداربسته، دستگاه ضبط تصویر دیجیتال) نیمرساناها، صنایع دفاعی و صنایع جنگافزاری، تجهیزات خودکارسازی و مکانیک پرواز، تولید الکتریسیته و زیرساختهای ترابری فعالیت میکند.
شرکت سامسونگ تکوین در سال ۱۹۷۷ توسط شرکت سامسونگ الکترونیک راهاندازی شد و در حال حاضر بهعنوان زیرمجموعهای از گروه سامسونگ، در آسیا، خاورمیانه، اروپا، آفریقا، اقیانوسیه، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی فعالیت میکند.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر چانگوون، کره جنوبی قرار دارد و در سال ۲۰۱۳ درآمدی معادل ۲٫۹۱۲ تریلیون وون کره جنوبی کسب نمود.
سامسونگ سی اند تی
سامسونگ سی اند تی، شرکت ساختوساز متعلق به گروه سامسونگ است که در سال ۱۹۳۸ راهاندازی شد و تاکنون در ساخت سازههای فراوانی در کشورهای مختلف مشارکت داشته و بهعنوان نمونه میتوان به برجهای دوقلوی پتروناس، تایپه ۱۰۱ و برج خلیفه اشاره کرد.
سامسونگ فایر
سامسونگ فایر، شرکت بیمه چندملیتی است که بهعنوان زیرمجموعهای از گروه سامسونگ، در زمینه ارائه خدمات بیمههای اتومبیل، بیمه عمومی، بیمههای مدت-دار و مدیریت ریسک فعالیت میکند.
شرکت سامسونگ فایر در سال ۱۹۵۲ راهاندازی شد و در حال حاضر دارای دفاتر خدماتی در کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، ژاپن، اندونزی، ویتنام و چند کشور اروپایی است.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول، کره جنوبی قرار دارد و بزرگترین سهامداران سامسونگ فایر، شرگتهای سامسونگ لایف (۱۰٫۳۶٪) و کامانویت بانک (۷٫۴۴٪) هستند.
سامسونگ کارت
سامسونگ کارت، شرکت خدمات مالی است، که در زمینه ارائه خدمات کارتهای اعتباری فعالیت میکند.
شرکت سامسونگ کارت در سال ۱۹۸۳ تأسیس شد، در سال ۲۰۰۵ با سامسونگ کپیتال ادغام شد و هماکنون بزرگترین اپراتور کارتهای اعتباری کره جنوبی بهشمار میآید.
شرکت سامسونگ الکترونیک با در اختیار داشتن ۳۵٫۳٪ درصد و سامسونگ لایف با ۲۶٫۴٪ درصد از سهام این شرکت، مالکین اصلی سامسونگ کارت محسوب میشوند.
سامسونگ لایف
سامسونگ لایف، شرکت خدمات بیمه چندملیتی است، که در سال ۱۹۵۷ توسط سامسونگ راهاندازی شد و در حال حاضر بهعنوان بزرگترین شرکت ارائهدهنده خدمات بیمه در کره جنوبی محسوب میشود.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول، کره جنوبی قرار دارد و سهام آن در بازار بورس کره معامله میشود.
چیل ورلدواید
چیل ورلدواید، شرکت تبلیغاتی کرهای است، که در زمینه ارائه خدمات تبلیغات، روابط عمومی و بازاریابی فعالیت میکند.
شرکت چیل ورلدواید در سال ۱۹۷۳ توسط گروه سامسونگ راهاندازی شد و در حال حاضر بزرگترین بنگاه تبلیغاتی کره جنوبی است و در رتبه ۱۵ از بزرگترین شرکتهای تبلیغاتی جهان، جای دارد.
صنایع سنگین سامسونگ
صنایع سنگین سامسونگ، شرکت صنایع سنگین کرهای است، که در سال ۱۹۷۴ راهاندازی شد و امروزه بهعنوان یکی از بزرگترین سازندگان کشتی در جهان و سومین کشتیساز بزرگ در کرهجنوبی بهشمار میآید.
این شرکت، یکی از زیرمجموعههای گروه سامسونگ است، که تمرکز اصلی آن بر ساخت و ارائه انواع کشتیها، نفتکشها، شناورهای FPSO، نفتکشهای الانجی، نیمه شناورها، جرثقیلهای دروازهای و سایر سازههای دریایی معطوف است.
مهندسی سامسونگ
مهندسی سامسونگ، شرکت خدمات مهندسی است، که در زمینه ارائه خدمات مدیریت پروژه و اجرای پروژههای ساختوساز، کارخانجات صنعتی، پالایشگاهها، نیروگاههای برق و احداث زیرساختهای شهری فعالیت میکند.
شرکت مهندسی سامسونگ در سال ۱۹۸۰ توسط گروه سامسونگ راهاندازی شد و در حال حاضر بهعنوان یک پیمانکار ایپیسی دارای عملیات در ۴۰ کشور جهان بوده، همچنین دارای شعبه در کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، تایلند، هند، ترینیداد و توباگو و مکزیک است.
سامسونگ الکترونیک
پنج حوزه اصلی کسبوکار شرکت سامسونگ الکترونیک عبارت است از: لوازم خانگی دیجیتال، رسانه دیجیتال، السیدی، نیمرسانا و مخابرات
در سال ۲۰۰۴، سامسونگ الکترونیک از سوی مجله فورچون به عنوان چهارمین شرکت تحسینبرانگیز جهان در حوزه الکترونیک انتخاب شد. هم اکنون تعداد شرکتهای گروه سامسونگ به ۱۴ رسیده که با ۳۳۷ دفتر در ۵۸ کشور جهان پراکندهاست.
محصولات
به طور کلی، محصولات این شرکت شامل پوشاک، صنایع شیمیایی، تجهیزات الکترونیکی، تجهیزات پزشکی، نیمرساناها، کشتی و شناور و تجهیزات مخابراتی میشود
Samsung Apps
Samsung Apps، اولین فروشگاه مجازی برنامههای تلویزیونی که شامل مجموعه ای رایگان از برنامههای کاربردی (Application) برای تلویزیون شما و مکانی ایدئال برای گشت و گذار، و کشف انواع برنامههای متنوع است. در Samsung Apps میتوانید به آسانی برنامههای متنوعی را به صورت رایگان روی تلویزیون خود دانلود و اجرا کنید. با ارائه مجموعه ای گسترده از برنامههای بازی، اخبار، مرجع، شبکه اجتماعی و برنامههای دیگر، Samsung Apps تلویزیون هوشمند شما را هوشمندتر میسازد.
فرهنگ سازمانی
شعارهای سامسونگ از ابتدای تأسیس، توجه به منابع انسانی، کمک اقتصادی به جامعه و خرد ورزی بودهاست. مدیرعامل شرکت معتقد است، موقعیت سامسونگ متکی به پنج ارزش است: کیفیت، خلاقیت، رقابت، فرهنگ و وحدت. در سال ۱۹۹۳، مدیرعامل شرکت برنامه هویت بخشی جدید را در پنجاه و پنجمین سالگرد تأسیس شرکت معرفی کرد. او اعلام نمود که شرکت نیازمند آن است که بازتابهای اخلاقی خود را ببیند. شرکتهایی که پایبند اصول اخلاقی نیستند، قادر به تولید محصولات با کیفیت نخواهند بود، زیرا از مشتریان و خواستههای آنان درک روشنی ندارند.
در سامسونگ هر تغییر به عنوان یک فرصت دیده میشود و به افراد امکان و اجازه اشتباه کردن داده میشود، به شرط آنکه آن اشتباه مستند و مکتوب شده و دیگر تکرار نشود. اصول جدید مدیریت سامسونگ مبتنی است بر اخلاق و قانون، احترام به ذینفعان و مشتریان و پذیرش مسئولیت اجتماعی.
منابع انسانی
تعداد کارکنان شرکت سامسونگ بیش ۴۲۷۰۰۱نفر است، که در سراسر جهان گسترده هستند. منابع انسانی از همان ابتدای تأسیس، در اولویت شرکت بودهاند.
فروش
در سال ۲۰۱۳ گروه سامسونگ درآمدی معادل ۳۲۷ میلیارد دلار، در صدر شرکتهای برتر کره جنوبی قرار گرفت و بیش از ۱۷٪ درصد از صادرات این کشور را به خود اختصاص داد.
این گروه در سال مالی ۲۰۱۳ معادل ۳۰٫۱ میلیارد دلار سود خالص کسب نمود. مجموع داراییهای گروه سامسونگ در پایان سال ۲۰۱۳ میلادی ۱۰۰٫۴ میلیارد دلار اعلام شد.
مدیریت ارشد
مدیر عامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره فعلی گروه سامسونگ لی کان-هی سومین فرزند مؤسس گروه سامسونگ یعنی «لی بیونگ-چول» است. او که مدرک دکترای خود را از دانشگاه ملی سئول در سال ۲۰۰۰ دریافت کردهاست، در سال ۱۹۷۸ نایب رئیس سامسونگ بود و بعد از درگذشت پدرش در سال ۱۹۸۷ ریاست گروه سامسونگ را بدست گرفت و به خوبی شرکت را در عصر دیجیتال به پیش برد.
او بیش از هر مدیر ارشد دیگری به فناوری و کسب دانش فنی دست اول تأکید دارد. مدیریت مؤثر لی در ۲ دهه گذشته توانستهاست سامسونگ را که به عنوان یک فروشگاه بازرگانی تأسیس شده بود، به رقیب جدی معتبرترین و مطرحترین پیشتازان فناوری دیجیتال و تولیدکنندگان وسایل صوتی و تصویری الکترونیک نظیر سونی و پاناسونیک تبدیل کند. او در سال ۱۹۹۳ در شهر فرانکفورت آلمان بیانیه معروف سامسونگ را صادر کرد و همه کارکنان را به یک انقلاب فرهنگی فرا خواند. او گفت که تغییر را از خود آغاز خواهد کرد، زیرا تنها حرف زدن کافی نیست. لی معتقد است که در هزاره جدید، قدرت آتش یک کشور به وسیله سطح فناوری آن مشخص میشود.
آینده
اهداف لی کان هی، مالک سامسونگ، برای دهه آینده بسیار جامع و متنوع است. وی معتقد است که سامسونگ برای بقا راهی ندارد جز آنکه به یک شرکت درجه اول تبدیل شود. او سامسونگ را متعهد کردهاست که برای توسعه نسل جدید فناوری مانند سختافزارها و نرمافزارهای چندرسانهای و مهندسی زیستی ۷۵ میلیارد دلار آمریکا سرمایهگذاری کند.
لی براین باور است که تغییرات در ۵ تا ۱۰ سال آینده بی تردید بیش از تغییرات ۱۰۰ سال گذشته خواهد بود. همانگونه که تغییرات ۱۰۰ سال گذشته بیش از تغییرات ۵۰۰ سال پیش از آن بودهاست. او معتقد است در قرن بیست و یکم هیچکس به تنهایی نمیتواند رشد یابد. در این قرن سرعت تغییرات بیشتر خواهد شد و تلاطم انتقال و حرکت ادامه خواهد داشت. لی دوران آینده را دوران فرا نیمرسانا مینامد و روند تغییرات باورنکردنی را برای دنیا پیشبینی میکند.
ایران
مدیریت روابط عمومی دفتر سامسونگ ایران هم اکنون بر عهده مسعود فیاضی است. پیش از او فرناز فرضی این مسئولیت را بر عهده داشتهاست. اولین آژانس روابط عمومی سامسونگ در ایران شرکت مانا پیام بودهاست و در حال حاضر مؤسسه روابط عمومی پرسش از سال ۹۴ تا به کنون به عنوان آژانس روابط عمومی سامسونگ در ایران فعالیت میکند.
خدمات زیرساخت ارتباطی سامسونگ در ایران
خدمات سامسونگ در ایران در زمینههای تلفن همراه، لوازم خانگی، چندرسانهای، سیستمهای تهویه مطبوع(VRF-DVM) و غیره در حال ارائه است. سامسونگ فراهم کننده زیرساخت ارتباطی وایمکس شرکت رهام داتک است.
Samsung Group is a South Korean multinational conglomerate headquartered in Samsung Town, Seoul. It comprises numerous affiliated businesses, most of them united under the Samsung brand, and is the largest South Korean chaebol (business conglomerate).
Samsung was founded by Lee Byung-chul in 1938 as a trading company. Over the next three decades, the group diversified into areas including food processing, textiles, insurance, securities and retail. Samsung entered the electronics industry in the late 1960s and the construction and shipbuilding industries in the mid-1970s; these areas would drive its subsequent growth. Following Lee"s death in 1987, Samsung was separated into four business groups – Samsung Group, Shinsegae Group, CJ Group and Hansol Group. Since 1990, Samsung has increasingly globalised its activities and electronics; in particular, its mobile phones and semiconductors have become its most important source of income.
Notable Samsung industrial affiliates include Samsung Electronics (the world"s 2nd largest information technology company measured by 2015 revenues, and 5th in market value), Samsung Heavy Industries (the world"s 2nd largest shipbuilder measured by 2010 revenues), and Samsung Engineering and Samsung C&T (respectively the world"s 13th and 36th largest construction companies). Other notable subsidiaries include Samsung Life Insurance (the world"s 14th largest life insurance company), Samsung Everland (operator of Everland Resort, the oldest theme park in South Korea) and Cheil Worldwide (the world"s 15th largest advertising agency measured by 2012 revenues).
Samsung has a powerful influence on South Korea"s economic development, politics, media and culture and has been a major driving force behind the "Miracle on the Han River". Its affiliate companies produce around a fifth of South Korea"s total exports. Samsung"s revenue was equal to 17% of South Korea"s $1,082 billion GDP.
History
1938 to 1970
In 1938, Lee Byung-chull (1910–1987) of a large landowning family in the Uiryeong county moved to nearby Daegu city and founded Samsung Sanghoe . Samsung started out as a small trading company with forty employees located in Su-dong (now Ingyo-dong). It dealt in dried-fish, locally-grown groceries and noodles. The company prospered and Lee moved its head office to Seoul in 1947. When the Korean War broke out, he was forced to leave Seoul. He started a sugar refinery in Busan named Cheil Jedang. In 1954, Lee founded Cheil Mojik and built the plant in Chimsan-dong, Daegu. It was the largest woollen mill ever in the country.
Samsung diversified into many different areas. Lee sought to establish Samsung as leader in a wide range of industries. Samsung moved into lines of business such as insurance, securities and retail. President Park Chung Hee placed great importance on industrialization. He focused his economic development strategy on a handful of large domestic conglomerates, protecting them from competition and assisting them financially.
In 1947, Cho Hong-jai, the Hyosung group"s founder, jointly invested in a new company called Samsung Mulsan Gongsa, or the Samsung Trading Corporation, with the Samsung"s founder Lee Byung-chull. The trading firm grew to become the present-day Samsung C&T Corporation. After a few years, Cho and Lee separated due to differences in management style. Cho wanted a 30 equity share. Samsung Group was separated into Samsung Group and Hyosung Group, Hankook Tire and other businesses.
In the late 1960s, Samsung Group entered the electronics industry. It formed several electronics-related divisions, such as Samsung Electronics Devices, Samsung Electro-Mechanics, Samsung Corning and Samsung Semiconductor & Telecommunications, and made the facility in Suwon. Its first product was a black-and-white television set.
Samsung was founded by Lee Byung-chul in 1938 as a trading company. Over the next three decades, the group diversified into areas including food processing, textiles, insurance, securities and retail. Samsung entered the electronics industry in the late 1960s and the construction and shipbuilding industries in the mid-1970s; these areas would drive its subsequent growth. Following Lee"s death in 1987, Samsung was separated into four business groups – Samsung Group, Shinsegae Group, CJ Group and Hansol Group. Since 1990, Samsung has increasingly globalised its activities and electronics; in particular, its mobile phones and semiconductors have become its most important source of income.
Notable Samsung industrial affiliates include Samsung Electronics (the world"s 2nd largest information technology company measured by 2015 revenues, and 5th in market value), Samsung Heavy Industries (the world"s 2nd largest shipbuilder measured by 2010 revenues), and Samsung Engineering and Samsung C&T (respectively the world"s 13th and 36th largest construction companies). Other notable subsidiaries include Samsung Life Insurance (the world"s 14th largest life insurance company), Samsung Everland (operator of Everland Resort, the oldest theme park in South Korea) and Cheil Worldwide (the world"s 15th largest advertising agency measured by 2012 revenues).
Samsung has a powerful influence on South Korea"s economic development, politics, media and culture and has been a major driving force behind the "Miracle on the Han River". Its affiliate companies produce around a fifth of South Korea"s total exports. Samsung"s revenue was equal to 17% of South Korea"s $1,082 billion GDP.
History
1938 to 1970
In 1938, Lee Byung-chull (1910–1987) of a large landowning family in the Uiryeong county moved to nearby Daegu city and founded Samsung Sanghoe . Samsung started out as a small trading company with forty employees located in Su-dong (now Ingyo-dong). It dealt in dried-fish, locally-grown groceries and noodles. The company prospered and Lee moved its head office to Seoul in 1947. When the Korean War broke out, he was forced to leave Seoul. He started a sugar refinery in Busan named Cheil Jedang. In 1954, Lee founded Cheil Mojik and built the plant in Chimsan-dong, Daegu. It was the largest woollen mill ever in the country.
Samsung diversified into many different areas. Lee sought to establish Samsung as leader in a wide range of industries. Samsung moved into lines of business such as insurance, securities and retail. President Park Chung Hee placed great importance on industrialization. He focused his economic development strategy on a handful of large domestic conglomerates, protecting them from competition and assisting them financially.
In 1947, Cho Hong-jai, the Hyosung group"s founder, jointly invested in a new company called Samsung Mulsan Gongsa, or the Samsung Trading Corporation, with the Samsung"s founder Lee Byung-chull. The trading firm grew to become the present-day Samsung C&T Corporation. After a few years, Cho and Lee separated due to differences in management style. Cho wanted a 30 equity share. Samsung Group was separated into Samsung Group and Hyosung Group, Hankook Tire and other businesses.
In the late 1960s, Samsung Group entered the electronics industry. It formed several electronics-related divisions, such as Samsung Electronics Devices, Samsung Electro-Mechanics, Samsung Corning and Samsung Semiconductor & Telecommunications, and made the facility in Suwon. Its first product was a black-and-white television set.
۹۷/۱۱/۲۱